Sociale Innovatie

Geselecteerde links naar referenties over sociale innovatie met een korte samenvatting. Is u iets opgevallen over sociale innovatie? Laat het ons weten!

Juni, 2015

Copyright Agentschap SZW

€5,3 miljoen subsidie voor sociale innovatie

Bron: Agentschap SZW

Een van de temas van het Europees Sociaal Fonds (ESF) is Sociale Innovatie. Op 1 juni 2015 start een nieuwe aanvraagronde waarbij €5,3 miljoen verdeelt gaat worden onder de aanvragers. Aanvragen kunnen startten met &eur; 60.000 tot maximaal € 190.000 en er wordt tot 50% van de projectkosten gesubsidieerd.

Ga naar Agentschap SZW publicatie

Maart, 2015

http://www.morguefile.com/archive/display/907605

De concurrent niet bepalend voor flexibele inzet

Bron: Tijdschrift voor HRM

Er wordt nog vaak verondersteld dat de inzet van flexibele arbeid, en de mate waarin er geïnvesteerd wordt door organisaties in flexibele krachten wordt bepaald door de markt. Uit een onderzoek van Fabian Dekker & Paul de Beer in de Audio Visuele industrie blijkt dat dit niet zomaar aangenomen kan worden.

Ga naar Tijdschrift voor HRM publicatie

April, 2015

http://www.morguefile.com/archive/display/899516

Soms beter niet investeren in sociale innovatie

Bron: Skoll World Forum

Soms is het beter om te investeren in interventies die zich bewezen hebben als effectief, dan om het risico te nemen dat een sociale innovatie niet niet minstens zoveel oplevert. In dit artikel wordt gepleit voor een bewuste afweging tussen de kosten, risico's en baten van investeringen in sociale innovatie.

Lees artikel op site van Skoll World Forum

Innovatienieuws

Wij maken elk kwartaal een overzicht van de meest opzienbarende ontwikkelingen op het gebied van innovatie en delen dat met onze klanten en relaties via email

Wij plaatsen u graag op de lijst om deze nieuwsbrief te ontvangen. En we horen graag van u wanneer u iets opvalt dat van wij in de nieuwsbrief op kunnen nemen. Uiteraard kunt u zich net zo makkelijk afmelden als dat u zich hieronder kunt aanmelden. Wij achten uw privacy uiterst belangrijk. U kunt zich ten alle tijde afmelden.